Recept: Plněné žampiony

11. 7. 2009 Zdraví a výživa

Autor: Blani | Přečteno: 19 346x

Pokud máte rádi houby, konkrétně žampiony a jste zastáncem sýrů, mám tu recept přímo pro Vás. Příprava není až tak náročná, zvládne ji každý. Tak se do toho dáme:

1) Nejprve si připravíme žampiony. Je jedno jestli kupované nebo čerstvě nasbírané, podle toho jestli jste houbaři nebo ne. Žampiony omyjeme pod vlažnou vodou a jemně osušíme. Točivým pohybem ukroutíme nožičky a pokud máte dost času, můžete i opatrně oloupat slupku na hlavičkách.

2) Dáme si rozehřát troubu a takto připravené žampiony položíme na plech, vnitřkem vzhůru. Připravíme si koření, nejlépe grilovací nebo italské bylinky, které lze koupit skoro ve všech obchodech. Do každého klobouku trochu nasypeme a polijeme olivovým olejem. Když máme hotovo, vložíme do každého žampionu na kostičky nakrájený balkánský sýr a jemně ho natlačíme dovnitř.

3) Teď už dáme pochoutku jen do trouby asi na 10–15 minut.

Hotové žampiony můžeme servírovat jak přílohu k jídlům, nebo jen tak, jako mlsku. Fajnšmekři mohou dozdobit v závěru žampiony trochou bazalky, která dodá jídlu delikátní šmak.

Dobrou chuť 🙂

Sdílet článek na facebooku

Štítky

Hodnotit článek

(7 hlasů, průměr: 4,43 z 5)
Loading...

Napsat komentář

*