Štafetový běh 345 km Od Tatier k Dunaju startuje již za 4 dny


ledna
1970

01

Štafetový běh 345 km Od Tatier k Dunaju startuje již za 4 dny

Společnost Top Koncept ve spolupráci s agenturou Quinta Essentia organizuje I. ročník štafetového běhu Od Tatier k Dunaju, který se uskuteční 17. 8. – 18. 8. 2013. Jde o jedinečný formát závodu na Slovensku i v Evropě inspirovaný  podobnými závody v USA. Velký zájem běžců už teď naznačuje, že si tento formát najde trvalé místo mezi běžeckými akcemi na Slovensku.

Běh Od Tatier k Dunaju je závod týmů, ne jednotlivců. Trať má délku 345 km a vede z Jasnej do Bratislavy. První členové jednotlivých štafet odstartují z Demänovskej doliny v Nízkých Tatrách postupně v čase od 8:00 do 14:00 hod. Běžet se bude nepřetržitě dnem i nocí. Trať sestává z 36 úseků různé délky a obtížnosti a vede překrásnými zákoutími Slovenska po cestách II. a III. třídy za běžného provozu přes okresy Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Zvolen, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Levice, Zlaté Moravce, Vráble, Nitra, Nové Zámky, Šaľa, Galanta, Dunajská Streda, Senec, Bratislava II a Bratislava – Petržalka. Cíl štafetového běhu je v Bratislavě na Tyršovom nábreží, Magio pláži. Předpokládaný doběh běžců je v neděli 18. 8. 2013 mezi 14:00 a 19:00 hod.

Závodu se zúčastní běžci z různých koutů Slovenska, České republiky, jeden účastník dokonce z Madagaskaru. Raritou je i nevidící běžec, který poběží s vodičem.

Na start se postaví 53 zaregistrovaných družstev v kategoriích ALL, MUŽI, ŽENY, MIX a ULTRA, kde každý tím má 6, 9 až 12 členů. Zajímavostí tohoto roku je sólo běžec, který poběží celou trať sám.

Tento běh má za sebou minulý rok nultý ročník, kde 12 členů odběhlo tuto trať za 29 hodin 44 minut a 15 sekund.

Pravidla běhu jsou jednoduchá, vždy běží jen jeden člen družstva a ostatní se přesouvají auty na další stanoviště štafety. Každý člen družstva odběhne minimálně 3 úseky. Po odběhnutí svého úseku běžec odevzdává ve vyhrazené zóně štafetu dalšímu členovi týmu, který pokračuje v závodu. Pořadí běžců je dopředu přesně stanovené a nesmí se měnit.

Vítězi v jednotlivých kategoriích dostanou trofeje vyrobené v chráněných dílnách s finanční podporou Slovenské spořitelny. Vítěz každé kategorie dostane skleněnou trofej. Každý z běžců dostane památnou medaili a dárek, tělovou kosmetiku značky Fa.

Běh se uskuteční pod záštitou Ministerstva vnitra Slovenské Republiky.

Všechny potřebné informace pro zaregistrované kapitány jsou dostupné na webu www.odtatierkdunaju.sk.

Foto – zdroj: www.odtatierkdunaju.sk,

Tisková zpráva k závodu

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

13. 8. 2013 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »