René Kujan letos na Islandu uběhl za 14 dní téměř 560 kilometrů

René Kujan letos na Islandu uběhl za 14 dní téměř 560 kilometrů

Ultramaratonec René Kujan se rozhodl vydat na další extrémní běh znovu na Island, který v roce 2012 oběhl jako první člověk na světě (během 30 dnů dokončil 30 maratonů). Letos běžel také z jiných důvodů – aby vybral peníze pro Sportovní klub vozíčkářů. Ostrov se mu podařilo zdolat zcela samotnému bez žádného doprovodu (pouze za finanční podpory Ery) a ze severu na jih doběhl za 14 dní v celkovém času běhu necelých 85 hodin.

Všechny nutné padesátikilové zásoby před sebou vezl v upraveném kočárku. Počasí mu vůbec nepřálo, jak sám píše již po 2/3 trasy: „Vyplavené cesty, sněhová pole, kopce, bahno, protivítr. Út a St – den XXL o 48 h, 90 km. Po 30 km krátký odpočinek na chatě Nyidalur. Pak 60km do 4 do rána. Vichřice s více jak 20 m/s mě přiková do čtvrtka na místo.“

Běžel neprobádanými cestami, proto nešlo předem určit, kolik kilometrů ho přesně čeká. Dodává: „Místo tří brodů řek nakreslených na mapě jich v reálu bylo asi patnáct. A strašný kopce!“. To vše musel René překonat, aby splnil svůj cíl – podmanit si Island na vlastní pěst, navíc opět bez pomoci a vybrat potřebný obnos na nákup speciální lyže pro Sportovní klub vozíčkářů Praha.

Fotografie:

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

19. 7. 2013 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »